Öland

För någon vecka sedan gjordes ett besök på Öland.
Här kommer några bilder därifrån, bl.a. på Krutbrännare som är en orkidé. Se denna länk om du vill lära dig mer om orkidén: http://linnaeus.nrm.se/flora/mono/orchida/orchi/orchust.html
För övrigt, om vi håller oss till floran, fanns det mängder av Göknycklar och Gullvivor i en salig blandning på vägen ner mot Seby läge. Där hittade jag också en Storspov, kanske samma som jag såg förra året på samma ställe, förhoppningsvis på sin häckningsplats. Seby läge är en känd fågelskådningsplats, men denna dag var det fler skådare än fåglar, tyvärr.


Krutbrännare


Storspov


Göknyckel


Göknycklar och Gullvivor

I Beijersham, på Ölands västra sida söder om Färjestaden, fanns bland andra Småsnäppa, som är en ny art för mig. Den spatserade lugnt runt och födosökte bland Tofssvipor som vaktade ungar. Kom den för nära ungarna ilsknade tofsvipan till och motade bort snäppan en bit. Snart var den dock tillbaka på samma plats igen!


Småsnäppa


Tofsvipa med unge

Söderut ligger Västerstadsviken också ett känt fågeltillhåll. Här fanns häckande Skärfläckor, Fisktärnor och Rödbenor samt spelande strandpipare. Tyvärr var vattenståndet otroligt lågt, vilket gjorde att avståndet till fåglarna blev stort!


Skärfläcka

Slutligen i Ölands Mecca, Ottenby, lyckades jag fånga två nya fotoobjekt, nämligen Mindre flugsnappare samt Halsbandsflugsnappare, den sista efter lång väntan!


Mindre flugsnappare


Halsbandsflugsnappare

Det fanns många arter som jag missade p.g.a att jag inte är fågelskådare utan mest fotograf. Hade hjälp av många vänliga ornitologer som visade på, både läten och fåglar inne i lövverk och buskar, men som var omöjliga att fotografera!!  Försöker att lära hela tiden och kanske, kanske fastnar något!?

Avslutar här med en Stenskvätta i motljus, samt en Ladusvala i medljus!


Stenskvätta


Ladusvala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.