Fler fåglar i skogen

Jaa, då är det nytt år igen. Julen är utkastad, så ska man nu få se barr får man åka till skogen!
Det gjorde jag igår. Fick bilder både på gamla bekanta men även på en ny art för mig. Det var Svartmesen, den har jag inte tagit några bilder på tidigare.
Solen lyste fint och det kan man tro att det är önskeväder för en fotograf, dvs att det är bra ljus. Tyvärr blir kontrasten väldigt hög och speciellt när det är en mörk skog i bakgrunden, det ser då nästan ut som om bilden är tagen med blixt.
Nåväl här kommer en liten svit med fågelporträtt från gårdagen. Börjar med en bekant, Tofsmesen. En uppstickare!


Tofsmes

Därefter kommer en Entita. Den är besvärlig då den är väldigt lik Talltitan. Jag har gått på pumpen många gånger, när det gällt att bestämma vilken tita det är.
Kanske gör det den här gången också! Haha.


Entita

Nästa fågel på tur är Nötväckan. Det är en riktig liten samlare. Frön som den hittar gömmer den i barkspringor på trädstammar. Är bra att ha alltså, vid dåliga tider.


Nötväcka

Blåmesen är en erkänt ”söt” fågel och det får man väl hålla med om.


Blåmes

Avslutningsvis, en Svartmes. Likheter med Talgoxen, men har bl.a.  svagare färg och en vit fläck i nacken samt saknar mittsträcket på på bröstet.


Svartmes

Som den skarpögde kanske noterat, verkar det var så att fåglarna ovan har befunnit sig på samma platser (grenar), och det stämmer. De som fångar rovfåglar i närbild sitter oftast i gömsle och väntar på att rovisarna ska komma och äta av utlagda viltrester.
I mitt fall funkade jordnötter och utan gömsle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.