Lappuggla

Har varit på besök i Västmanland några dagar. Då passade jag på att besöka den välkända lokalen för Lappuggla. Första kvällen hände inte så mycket. Stod själv i regnet och väntade i timmar, tills en snäll man kom och berättade att ”det sitter en uggla bakom det där trädet” och pekade mot ett träd ca 50 meter bort. Den hade setts från vägen när han och hans fru kommit körandes. Jag tackade för information men beslutade att stå kvar och vänta på att den skulle flyga, gärna mot mig. Men icke, i alla fall inte så länge det fanns fotoljus kvar. Tog dock en bild på den tjurige när den skakade av sig regnet!

Nästa kväll var vädret betydligt trevligare, ja så trevligt att t.o.m. myggen vågade sig fram. Ugglan kunde ses när jag kom, men var ca 500 meter bort. Inte mycket att fotografera då. Men sent om sider började den födosöka efter sork och rörde sig mot den plats där jag stod, med stopp på olika stolpar och grenar. Som vanligt börjar det inte hända saker förrän ljuset sinar. Men så är det, man kan inte få allt!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.